VIDEO/ Shpikja e pabesueshme e japonezëve, krijohet motori që futet në çantë

175

Metropolet moderne, përtej avantazheve të tyre, kanë edhe problematika të theksuara. Nje prej tyre është mungesa e parkimit.

Po tani një shpikje nga Universiteti i Tokios mund ta zgjidhë pjesërisht ketë problem. Japonezët kanë shpikur Poimo, një scooter që mund të shkoj deri në 15 kilometra në orë për rreth 90 minuta. Dhe më pas shfryhet si një tullumbace në rreth 2 minuta, dhe vihet në një çantë që mund te mbahet mbi supe.

Një ëndërr të realizuar për studentët e universitetit japonez që kishin përjetuar vetë vështirësitë, qoftë për parkimin e mjeteve me dy rrota.

Projekti u prezantua në konferencën ndërkombëtare CHI 2020 mbi faktorin njerëzor në sistemet informatike, duke patur menjëherë simpatinë e të pranishme.