Këshillat që duhen ndjekur për të pasur një zemër të shëndetshme

42

Cilat janë këshillat që duhen ndjekur për të pasur një zemër të shëndetshme?

Dy faktorët më të rëndësishëm janë lëvizja dhe ushqimi.

Të ndjekim një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar, duke i kushtuar vëmendje cilësisë dhe sasisë dhe shmangim disa lloje yndyrnash, si ato të pangopura, kripën dhe sheqernat komplekse.

Lejohet një gotë verë në tavolinë dhe deri në 3 kafe në ditë, nëse nuk ka probleme të veçanta.

Çfarë lloj aktiviteti fizik duhet bërë për të mbajtur zemrën të shëndetshme?

Së pari, duhet të jeni të qëndrueshëm, kështu që mund të filloni me 20-30 minuta, 2-3 herë në javë çdo aktivitet aerobik, si ecja e shpejtë ose çiklizmi.