Familja nga Malësia e Madhe ndërton fermën e dhive për furnizimin e baxhos së djathit

1

Sipërmarrësit kanë kthyer sytë nga bujqësia, ku trend në rritje janë investimet në fermat e mëdha blegtorale. Shumë prej fermave kanë arritur ta zhvillojnë biznesin e tyre edhe me mbështetjen financiare, parashikuar për investimet në blegtori. Për këtë janë ndjekur modelet më të mira që sigurojnë prodhim sipas standardeve më të mira në të gjithë zinxhirin e prodhimit.

Luce tregon se është marrë gjithë jetën me blegtori. Ajo e ka të trashëguar këtë profesion nga babai saj.
Sot Lucja ka 200 krerë dhi të races më të mire. “Kujdesem për to si për fëmijët e mi. Aq shumë i dua. Për mua nëse ka një kafshë të pastër, të dashur dhe të zgjuar, ajo është dhia. Të falin dashuri të shtojnë jetë. Janë familje për mua”, thotë ajo.
Lucia shprehet e kënaqur me të çka siguron nga feram e saj.
“Këto na mbajnë “, thotë ajo. “Kemi marrë mbështetje për ndërtimin e stallës nga Programi IPARD II dhe kjo na ka ndihmuar të shtojmë prodhmin”, deklaron Lucia.
Produktet e saj familja Hasanaj i tregton më së shumti në restorantet e vendit. Për këtë punishte, kujdeset djali i familjes, Gjovalin Hasanaj i cili rrëfeu se ferma në këto tre vite ka ecur mirë dhe synon të zgjerojë kapacitetet e prodhimit.
/businessmag.al