Ja fituesit e maratonës së Tiranës sipas kategorive

178

Abel Kibet Rop dhe Luiza Gega janë fituesit e garës në 21 km në edicionin e tretë të maratonës së Tiranës. Abel Kibet Rop nga Kenia e përfundoi garën për 01:05’,13’’, ndërsa rekordmenia jonë, Luiza Gega arriti finishin e 21 kilometrave për 01:14’, 18’’.

Duhet thënë se gara e 21 km për meshkuj u dominua nga sportistët kenian, të cilët plotësuan edhe dy vendet e tjera të podiumit. Ndërkohë që Nelson Kipkogei Kerutich nga Kenia dhe Ruth Nundu Mbatha po nga Kenia ishin fituesit e garës në kategorinë “Tirana 10K”, prej 10 km.

Kerutich arriti të fitoi garën e 10 km për meshkuj duke e përshkruar gjithë itinerarin për 32 minuta e 31 sekonda, Mbatha fitoi garën për femra duke përshkruar 10 km për 36 minuta e 46 sekonda. Fitues i garës i garës për personat më aftësi të kufizuara, “We Too” u shpall Bledar Suxha.

Fituesit e Maratonws sw Tiranws 2018

1-Kategoria Half Marathon (21, 0975 km):

Femra 21 km : Vendi i I – Luiza Gega (Shqipëri) 01: 14’’ 18’’

Vendi i II – Agnes Chebet (Kenia) 01: 14’ 56’’

Vend i III – Christine Moraa Oigo (Kenia) 01: 15’ 59’’

Meshkuj 21 km:

Vendi i I – Abel Kibet Rop (Kenia) 01: 05’ 13’’

Vendi i II – Hosea Kiplagat Tuei (Kenia) 01:05’ 45’’

Vend i III – Evans Kipngetich Tanui (Kenia) 01: 07’ 12’’

Kategoria “Tirana 10K” Femra 10 km:

Vendi i I – Ruth Nundu Mbatha (Kenia) 00: 36’ 41’’

Vendi i II – Hellen Jepkosgei Kimutai (Kenia) 00: 37’ 19”

Vend i III – Zita Kecser (Hungari) 00: 38’ 10’’

Meshkuj 10 km:

Vendi i I – Nelson Kipkogei Cherutich (Kenia) 00:32’ 31’’

Vendi i II – Mathew Kosgei (Kenia) 00: 32’, 59’’

Vend i III – Moses Kipruto Kibire (Kenia) 00:33’ 20’’

Kategoria “We too”:

Vendi i I – Bledar Suxha (Shqipwri) 00:12’ 00’’

Vendi i II – Erblin Karaj (Shqipwria) 00: 12’ 08’’

Vendi i III – Dovlet Xhangolli 00:12’ 17’’.