Është një lajm që me siguri do të kënaqë dashamirësit e ”arit të zi”.
”Çokollata e errët, e konsumuar rregullisht, mban larg depresionin, duke ulur rrezikun deri në 70%”, sipas një studimi të ri, botuar në revistën ‘’Depression and Anxiety’’.
Studimi u krye në 13 626 njerëz që morën pjesë në Anketën Kombëtare të Provimit të Shëndetit dhe të Ushqyerit ndërmjet viteve 2007-2008 dhe 2013-2014.
Konsumi i përditshëm i çokollatës u llogarit duke i pyetur ata të kujtonin se çfarë kishin ngrënë në dy periudha 24-orëshe midis tre dhe 10 ditëve distancë, ndërsa simptomat depresive u vlerësuan duke përdorur një pyetësor specifik.
Në përgjithësi, 11,1% raportuan se hanin rregullisht çokollatë, ku 1,4% prej tyre preferonin të zezën.
Sarah Jackson, i cili drejtoi studimin, thotë se rezultatet japin “disa prova” që konsumi i çokollatës veçanërisht asaj të zezës mund të zvogëlojë rrezikun e depresionit.