Receta ​​e Mrekullueshme e Kremit Të Limonit – Gati Për Çdo Ëmbëlsirë

4

Receta e sotme është me të vërtetë e mrekullueshme!

Këtë përgatitje ju mund ta shijoni në formën e kremit të freskët dhe plot me aromë ose ta përdorni në receta të ndryshme.

Një ëmbëlsirë e përsosur për të gjitha stinët, e cila përgatitet në më pak se gjysmë ore. Përbërësit e saj janë të paktë, prandaj zgjidhni ato me kujdes, veçanërisht limonët, të cilët duhet të jenë të freskët.

Ndiqni më poshtë recetën që AgroWeb sjell sot për ju dhe provoni edhe ju vetë ta përgatisni këtë krem.

Përbërësit

(për 4 persona)

3 limonë

3 të verdha vezësh

130 g sheqer

30 g niseshte misri

100 ml ujë

50 g gjalpë

Përgatitja

Grini lëkurën e limonëve në një tas të vogël dhe lëreni mënjanë.

Më pas shtrydhni limonët dhe filtroni lëngun me ndihmën e një kullese.

Vazhdoni duke ndarë të verdhat nga të bardhat e vezëve.

Bashkoni sheqerin dhe niseshtën e misrit në një tas të vogël.

Pas kësaj, bashkoni  lëngun dhe lëkurën e limonëve të grirë në një tigan, shtoni ujin dhe në fund përzierjen e sheqerit dhe niseshtesë.

Ne përziejini mirë dhe vendoseni tiganin në nxehtësi të ulët për rreth 2 minuta derisa të përftoni një krem ​​homogjen.

Flaka duhet mbajtur gjithmonë e ulët, përndryshe kremi do të trashet shumë dhe do të digjet.

Në këtë moment shtoni të verdhat e vezëve duke i përzier dhe lërini në zjarr të ulët edhe për një minutë tjetër.

Fikni zjarrin dhe shtoni gjalpin e prerë në copa të vogla. Përziejeni mirë derisa të shkrihet.

Kremi duhet të lihet të ftohet në frigorifer për të paktën një orë para se të shërbehet.

/agroweb.org