Shqipëria arrin standardet evropiane: 75% e totalit të ujërave, të shkëlqyera

37

Shqipëria ka arritur standardet evropiane në parametrat që masin cilësinë e ujërave në det, liqene e lumenj.

Lajmi i mirë konfirmohet nga Agjencia Europiane e Mjedisit. Sipas kësaj Agjencie, gjatë vitit 2020, 75% e totalit të ujërave në vendin tonë janë të shkëlqyera.

Rritja e investimeve për ruajtjen e mjedisit e për mbrojtjen ujore dhe përkujdesja shumë më e madhe për plazhet ka bërë që Shqipëria të arrijë standardet evropiane në parametrat që masin cilësinë e ujërave në det, liqene e lumenj