Universiteti i Kopenhagen kryen një studim mbi efektet e festave në tru

0

Festat janë një kohë e veçantë, ku shumica prej nesh kryejnë aktivitete që nuk shqetësohemi t’i bëjmë gjatë gjithë vitit. Ka një ndryshim të përgjithshëm qëndrimi tek njerëzit ndërsa ndryshon edhe dekorimi i rrugëve dhe i shtëpive. E gjithë kjo e bën një periudhë të veçantë, plot stimuj emocionalë dhe socialë.

Një studim shkencor ka vërtetuar se kjo periudhë favorizon një aktivitet të ndryshëm të trurit. Po kështu, ndryshimet në zakone dhe mjedis ndryshojnë mendjen.

Një grup shkencëtarësh nga Universiteti i Kopenhagës kanë kryer një studim mbi efektet e festave në tru. Qëllimi i tyre ishte të lokalizonin “frymën e festave” brenda aktivitetit të trurit dhe për këtë ata përdorën imazhe funksionale të rezonancës magnetike.

businessmag.al