Ushqimet Më Të Mira Për Trurin Që Ju Ndihmojnë Me Përqendrimin

7

Fjalë të shumta rreth ushqimeve dhe suplementeve që thonë se ato mund të bëjnë gjithçka për shëndetin tuaj që nga rritja e fokusit e deri tek përmirësimi i kujtesës, vëmendjes dhe i funksioneve të trurit.

Më poshtë AgroWeb.org iu njeh me ushqimet më të mira për një mendje të shëndetshme.

Kafeina mund t’ju bëjë më vigjilent

Nuk ka asnjë ushqim që mund të rrisë inteligjencën e një njreiu, por disa substanca, si kafeina, mund t’ju japin energji dhe t’ju ndihmojnë të përqendroheni. E gjetur në kafe, çokollatë, pije energjike dhe disa ilaçe, kafeina ju jep atë ndjesi zgjimi, megjithëse efektet janë afatshkurtra.

Sheqeri mund të rrisë përqëndrimin

Sheqeri është burimi i preferuar i ushqimit për trurin tuaj. E nuk bëhet fjalë për sheqerin e tryezës, por glukozën, të cilën trupi juaj e përpunon. Kjo është arsyeja pse një gotë me lëng të freskët frutash mund të ofrojë një nxitje afatshkurtër të kujtesës.

Hani mëngjes për të ushqyer trurin

Studimet kanë zbuluar se ngrënia e mëngjesit mund të përmirësojë kujtesën dhe vëmendjen afatshkurtër. Sipas tyre u vu re se studentët që hanë mëngjes priren të performojnë më mirë se ata që nuk e hanë. Ushqimet më të mira përfshijnë drithërat me fibra të larta, bulmetin dhe frutat. Vetëm mos e teproni! Studiuesit zbuluan gjithashtu se mëngjeset me kalori të larta duket se e pengojnë përqendrimin.

/agroweb.org