12 mënyra për të sfiduar zonën e rehatisë

115

Është shumë më e lehtë të qëndrosh brenda kufijve të zonës së rehatisë, sesa të ndeshesh me frikën e përballjes së situatave të reja. Por, duke e kufizuar veten në mënyrë të tillë mund të jeni duke humbur mundësi profesionale, përvoja të rëndësishme jetësore dhe rritje personale.

Dëshironi të dilni nga zona juaj e rehatisë dhe të përballeni me jetën, por nuk e dini nga të filloni? 12 mënyrat efektive për të sfiduar zonën tuaj të rehatisë vijnë në formën e 12 këshillave miqësore nga persona me eksperiencë. Pjesa më e vështirë është “Të hedhësh hapin e parë”, çdo hap tjetër është më se i thjeshtë.

 1. Hidhni hapin e parë
 2. Vendoseni veten në një mjedis të ri
 3. Mos zgjidhni zgjedhjen e sigurtë
 4. Zgjidhni një rrugë tjetër për të shkuar në shtëpi
 5. Merrni vendime të çastit
 6. Konsideroni pikëpamjet e tjera
 7. Thoni “PO” më shpesh
 8. Kryeni aktivitete vullnetare
 9. Bëni atë që keni frikë të bëni
 10. Krijoni sfida për të përmirësuar veten
 11. Lejoni ndonjëherë të tjerët të vendosin për ju
 12. Mos harroni se nesër është një ditë e re

Për të lexuar artikullin e plotë….