“UNUM”, Shqipëria mirëpret festivalin e muzikës elektronike

94

Prej 31 majit deri më 2 qershor 2019, në bregdetin shqiptar do të zhvillohet festivali i hapur i muzikës elektronike “UNUM”.

UNUM në latinisht do të thotë “Një”.  Jo “një” në kuptimin si një numër apo matje, jo një si vetë njëjës, por “Një” si një e tërë.

Si kombinimi i muzikës, rërës, pishave, detit dhe maleve, festivali do të mbahet tek Rana e Hedhun në Shëngjin, në bregdetin idilik shqiptar, me 50 grupe ndërkombëtare dhe lokale që do të performojnë në tre skena, përgjatë tre ditëve dhe tre netëve.

Shqipëria është një vend i vogël në Evropën Juglindore, lagur nga brigjet e Adriatikut dhe Jonit si edhe ku ndodhen Alpet Shqiptare. Riviera Shqiptare është ndër natyrat më të paprekura në Evropë, e mbushur me gjire të izoluara dhe plazhe të arta.

Rana e Hedhun ndodhet në cepin veriperëndimor të vendit. Është pikërisht vendi ku emri i festivalit ka kuptim, me muzikën dhe skenën që vijnë së bashku për të formuar një ëndërr të bukur, rrezet e diellit që shndritin në det, ndjesia e rërës nën këmbët tuaja dhe zhurma e qetë e erës në pisha.

Të gjitha të vendosura kundër një sfondi malor, hapësire ​​ideale për të dëgjuar shumë artistë të respektuar nga e gjithë bota.