Verërat autoktone shqiptare në një degustim të Posacëm në Japoni

1

Decanter, revista prestigjioze e verës, e ka cilësuar Shqipërinë “diamant i pazbuluar i varieteteve autoktone”. Një delegacion i lartë i qeverisë shqiptare në Japoni po prezantojnë “Made in Albania”, për të mundësuar lidhjen e urave tregtare me botën aziatike.

Një degustim profesional u zhvillua verërat autoktone shqiptare, ku ishin dhjetëra somelierë. Ky degustim uporganizua nga  delegacioni shqiptar dhe Shoqata Kombëtare e Somelierëve të Japonisë.

“Më erdhi mjaft mirë që bota po vlerëson cilësinë dhe karakteristikat e territorit të verërave shqiptare, duke i hapur njëkohësisht rrugën eksportit të verës në tregun e madh japonez”, ka shtuar Krifca, duke theksuar se aktivitete si ky do zhvillohen edhe në tregje të tjera të rëndësishme e me potencial.

/businessmag.al