“Vrasësit” e baterisë së celuarit tuaj, ja si të rrisni jetëgjatësinë

143

Disa këshilla si t’i zgjasni jetën telefonit tuaj celular dhe kush janë “vrasësit”e baterisë.

1- Aplikacionet aktive në sfond. Në vëmendje duhet të jenë aplikacionet që dërgojnë njoftime. Nëse bateria juaj shkarkohet shumë shpejt, shkak  janë aplikacionet që ju dërgojnë njoftime.

2- Ndriçimi. Ka një ndikim të madh në banerinë e telefonit tuaj. Ju këshillojmë të instaloni ndriçimin e telefonit tuaj automatikisht

3- Wi-Fi. Nëse ky opsion është i ndezur, telefoni juaj do të mundohet të futet në rrjetin e lirë dhe do të zbrazë baterinë.

4- Temperatura e ulët ndikon në jetën e baterisë.