Punimi më i madh artistik botëror në Katar tregon historinë e kupës botërore

0

Vepra e tij sjell historinë e Kupës së Botës që prej fillesave të saj, e deri në kampionatin botëror aktual në Katar.

Ministria e Kulturës në Doha prezantoi pikturën gjigante. Ministri i Kulturës sheiku bin Hamad al Thani i dha çmimin Salehit në një ceremoni inaugurimi.

Piktura ka përmasat e një fushe futbolli. Ajo cilësohet si një prej homazheve më të rëndësishme bërë deri më tani pvr futbollin.

Artisti iranian falenderoi ministrinë për mbështetjen në realizimin e veprës. Ajo pritet të kthehet në një atraksion të rëndësishëm ndërsa po zhvillohet kupa e botërorit,
Tregimi i rrëfyer në këtë kanavacë nis nga viti1930, dhe historia e sportit është e integruar me kulturën e vendeve ku janë zhvilluar kampionatet.

businessmag.al