“Business Insider”: Shqipëria – mahnituni me vijën bregdetare dhe trashëgiminë e pasur kulturore

0

E vendosur përgjatë deteve Jon dhe Adriatik, Shqipëria krenohet me brigjet e mahnitshme, trashëgiminë e pasur kulturore dhe industrinë e turizmit në rritje. Një numër në rritje udhëtarësh po zbulojnë xhevahiret e fshehura të vendit ballkanik, sipas “Business Insider”.

Shqipëria dhe industria në lulëzim e turizmit

Për dekada me radhë, Shqipëria mbeti kryesisht një vend i izoluar. Megjithatë, vitet e fundit vendi mesdhetar ka dëshmuar një ndryshim dramatik.

Fokusi i qeverisë shqiptare në zhvillimin e infrastrukturës, së bashku me bukuritë natyrore mahnitëse të vendit dhe trashëgiminë e pasur kulturore e kanë vendosur Shqipërinë në hartën globale të turizmit.

Nga qyteti historik i Beratit, një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, në plazhet e pacenuara të Rivierës Shqiptare, Shqipëria ofron një ndërthurje unike të historisë, aventurës dhe relaksit për udhëtarët.

Tendencat e turizmit në Shqipëri: Zbulimi i xhevahireve të fshehura

Sektori i turizmit në Shqipëri po përjeton një transformim magjepsës.

Ndërsa pushimet tradicionale në plazh mbeten të njohura, një trend në rritje është eksplorimi i destinacioneve më pak të njohura.

Turistët tani po shkojnë përtej rajoneve bregdetare, duke u zhytur më thellë në Alpet Shqiptare, fshatrat mahnitës dhe vendet arkeologjike.

Ky ndryshim drejt përvojave kulturore dhe historike kërkon një qasje më fleksibël dhe të personalizuar të transportit, duke e bërë marrjen me qira të makinave një shërbim gjithnjë e më të kërkuar.

Udhëtarët kërkojnë liri dhe komoditet për të eksploruar këto vende me ritmin e tyre.

Makinat me qira i fuqizojnë turistët të zbulojnë plazhet e fshehura, qytetet magjepsëse të paarritshme nga transporti publik dhe vendet historike jashtë rrugëve kryesore turistike.

Ky trend pritet të vazhdojë trajektoren rritëse edhe në vitet në vijim.

/ata.gov.al