Rasti i parë në botë i lindjes së një fëmijë nga një nënë me sindromën Alstrom

31

Regjistrohet rasti i parë i lindjes në botë te një grua të prekur nga sindroma Alstrom dhe kjo ngjarje ndodhi në Torino.

Nëna është 32 vjeçe dhe kjo ndërhyrje u krye në spitalin ”Sant’Anna”.

Fëmija i porsalindur peshon 3 110 gramë dhe sipas qendrës shëndetësore gëzon ”shëndet të plotë”.

Sindroma e Alstrom është një sëmundje shumë e rrallë e karakterizuar nga ndryshime të organeve për shkak të një mutacioni të gjeneve.

Shpesh shfaqet edhe në infertilitet.

Në javën e tridhjetë e tetë, një përkeqësim i lehtë i funksioneve kardiovaskulare dhe metabolike të nënës bëri që ekipi i profesoreshës Chiara Benedetto të vazhdonte me një ndërhyrjen cezariane.

”Një rast i parë në botë i cili ka lejuar një grua që vuan nga një sindromë shumë e rrallë të ndiqet me kalimin e kohës nga profesionistët tanë dhe të jetë në gjendje të lindë me sukses një djalë të bukur dhe të shëndetshëm”, tha ekipi.

/ata.gov.al