Festivali “Lulebore’, Shkodra vijon traditën e këngës qytetare

19

Festivali i këngës qytetare “Luleborë” i organizuar nga bashkia e Shkodrës për të pestin vit radhazi solli një gërshetim brezash krijuesish e interpretuesish, të cilët sollën vlera të padiskutueshme të këngës shkodrane.

Edhe pse një situatë e pazakontë për shkak të COVID-19 artistë, kompozitorë, poetë këngëtarë u bënë pjesëmarrës, duke i dhuruar spektatorit shkodran 22 këngë të reja qytetare shkodrane.

Vazhdimi i traditës së krijuar këto pesë vite, u bë i mundur në bashkëpunim me artistët e krijuesit, Teatrin “Migjeni” dhe të gjitha institucionet kulturore të bashkisë së Shkodrës.

Artistët e mrekullueshëm shkodranë përmes tingujve të mrekullueshëm të këngës qytetare sollën këngët më të bukura për publikun.