Gjirokastra me turizëm gjithëvjetor, Viroi një nga atraksionet kryesore

9

Gjirokastra përbën një destinacion turistik gjithëvjetor. Administrata e Zonave të Mbrojtura Gjirokastër sjell pamje të mrekullueshme të një monumenti natyror siç është Viroi.

“Vlerat natyrore janë një pjesë e rëndësishme në thesarin e vlerave historike, arkitekturore, kulturore dhe kulinarisë së pasur të qytetit të UNESCO-s.

Në këtë gjerdan vlerash bën pjesë dhe “Mëma e Ujit”, Viroi, Monument Natyre”, shkruan AdZM Gjirokastër.

Viroi gjendet 3 km nga qyteti, është një burim karstik me prurje 17 m3/sek, uji buron nga Mali i Gjerë dhe del nga një thellësi e dukshme 5 – 6 m. Ka vlera shkencore, hidrologjike, didaktike, sportive dhe turistike.

AdZM Gjirokastër ka ndarë edhe foto të marra nën ujë, për të cilat thotë se janë dërguar nga zhytësit polakë që janë vizitorët më të shpeshtë të korridoreve të thella të kësaj perle të natyrës.

/ata.gov.al