Ja disa nga erëzat që kanë efekte pozitive në shëndetin tonë

89

Përdorimi i erëzave kanë pasur gjithnjë rëndësi. Në të shumtët e rasteve janë përdorur për qëllime mjekësore sesa në kuzhinë.

Sipas disa studimeve tregohet se shumë prej tyre kanë përfitime shëndetësore. Më poshtë keni disa nga erëzat më të shëndetshme në botë.

1- Kanella ul nivelin e sheqerit në gjak dhe ka një efekt të fuqishëm anti-diabetik

2- Mentja lehtëson dhimbjet në zorrë

3- Turmeriku përmban curcumin, një substancë me efekte të fuqishme anti-inflamantore

4- Basil lufton infeksionet dhe rrit imunitetin

5- Xhenxhefili mund të trajtojë të përzierat dhe ka përbërës anti-inflamatorë.

6- Fenugrek përmirëson kontrollin e sheqerit në gjak.

7- Rozmarina mund të mund të ndihmojë të parandalojë alergjitë dhe sëmundjet në hundë.

8- Hudhra mund të luftojë sëmundjen dhe të përmirësojë shëndetin e zemrës.