Ja ku do të jetë parku më i madh nënujor në botë

98

Gjatë verës së këtij viti pritet të hapet për publikun parku nënujor, në shtetin e Bahrainit në ishullin Gulf.

Ky ishull do të ketë një sipërfaqe prej 100,000 metrash katrorë dhe do të jetë njëkohësisht edhe parku më i madh nënujor në botë.

Në qendër të këtij parku do të jetë një aeroplan Boeing 74 i fundosur. Gjithashtu përveç këtij aeroplani do të ketë edhe disa kopje të shtëpive të tregtarëve që shisnin perla tradicionale, do të këtë imitime shumë cilësore të shkëmbinjve nënujorë dhe skulptura të tjera.

Puna për përfundimin e këtij parku do të nisë shumë shpejt dhe ajo do të jetë një bashkëpunim midis qeverisë së shtetit të Bahrainit, sektorit privat, kompanive dhe klubeve të ndryshme të zhytjes. Sipas autoriteteve të Turizmit të Bahrainit ai do të hapet për të gjithë vizitorët gjatë verës së këtij viti.

Agjencia turistike e arkipelagut thekson gjithashtu se ky projekt do të ndërtohet në përputhje të plotë më parametrat ekologjikë. Sipas saj, ky park do të ndërtohet me materiale ekologjikë duke mos ndikuar kështu në jetën e habitatit nënujor.

Pasi të përfundohet ky park do të jetë pjesë e listës së Trashëgimive Pasurore në Mbrojtje të UNESCO-s.