Urgjenca jep 8 këshilla kryesore për të përballuar të nxehtin afrikan

36

Urgjenca Kombëtare me anë të një njoftimi për median, ka kërkuar që qytetarët të evitojnë daljet në orat e pikut nga ora 11:00-17:00, sidomos fëmijët dhe të moshuarit.

Urgjenca jep 8 këshilla kryesore për të përballuar këtë të nxehtë afrikan.

– Evitoni ekspozimin në diell nga ora 11:00 – 17:00, sidomos për fëmijët dhe të moshuarit.

– Ambienti të jetë i freskët dhe ajrosur mirë.

-Të vendosen perde të errëta në dritare që janë të ekspozuara ndaj rrezatimit të diellit.

– Të pihen sa më shumë lëngje, kryesisht ujë.

– Konsumoni vakte ushqimore të shpeshta dhe në sasi të vogël. Të ftohta dhe me përbërës ushqimorë të tretshëm.

– Vishuni me rroba të lehta, me ngjyra të hapura dhe prej pambuku ose linoje.

– Për personat që përdorin terapi mbajtëse të mos e ndërpresin ose ndryshojnë pa u konsultuar me mjekun.

– Rekomandohen dushe të shpeshta me ujë të vakët dhe pa u tharë me peshqir.
Për çdo Urgjencë Mjekësore telefononi në numrin pa pagesë 127.