10 libra të huaj që ja vlen t’i lexoni këtë vit

382

1- “Kryezoti i Unazave” nga JRR Tolkein

Romani është një libër i jashtëzakonshëm, që shkon përtej kohës, i qartë dhe enigamtik, i thjeshtë e sublim.

kryezoti-i-unazave-beselidhja-e-unazes

 

2-“Emri i trëndafilit” nga Umberto Eko

Nxjerrja në dritë e një vrasjeje në një manastir italian të shekullit 14.

emri-i-trendafilit-umberto-eco

3-“E kuqja dhe e zeza” nga Stendhal

Heroi që lufton kundër materializmit dhe hipokrizisë së shoqërisë franceze nëpërmjet qëndresës.

14662

 

4-“Getsbi i Madh”, nga F. Skot Fixherald

Dashuria e një misteriozi milioner për një grua e fut atë në telashe.

great-gatsby-penguin-modern-classics

 

5- “Emri im është e kuqja” nga Orhan Pamuk

Një piktor vritet në Stamboll në vitin 1591.

81L0kPnKmOL

 

6-“Asgjë e re nga fronti i perëndimit” nga Erik Maria Remark

Horrori i Luftës së Madhe e parë nga një ushtar adoleshent.

bcyby1930-book

 

7- “Procesi” nga Franc Kafka

Jozef K deklaron se është i pafajshëm kur papritur arrestohet. Por”I pafajshëm për çfarë”?

le-proces-214703

 

8-“Xha Gorioi” nga Honore de Balzak

Një dozë zhgënjyese e realitetit. Anti-heroi u bë një legjendë në ngjitjen e pamëshirshme të shkallës  shoqërore.

xha-gorioi-honore-de-balzak

9- “Lehtësia e padurueshme e të qënit” nga Milan Kundera

Pabesitë e një doktori që stresojnë bashkëshorten e tij. Por nëse jeta nuk ka kuptim, atëherë kjo është e parëndësishme.

AppleMark

 

10- “Alkimisti” nga Paulo Coelho

Historia e një bariu të ri andaluzian, me emrin Santiago, i cili guxoi të udhëtonte nga vendlindja e tij, Spanja për në Afrikën e Veriut në kërkim të një thesari të fshehur te Piramidat.

9992717912