96 vjet më parë, kur Korça kishte kinema

22

Korça ka qenë një nga qytetet e para në Shqipëri me kinema. Filmi në këtë kinema historike për qytetin filloi të shfaqej tetë dekada më parë.

Më 11 qershor 1926, në Korçë u përurua kinemaja “Lluks”, kinemaja e parë publike dhe e qëndrueshme e qytetit.

Kinemaja korçare shënohet në histori si një nga më të vjetrat.  Ajo shfaqte filmat më të mirë të kohës, bardhë e zi, filma pa zë, e deri te filmat me ngjyra.