E kahershme tradita e të dhuruarit libra, këtë e vërteton kjo letër

411

14502802_1194507920593126_444740658538435305_n

Ky muaj i është kushtuar leximit dhe sensibilizimit të të dhuruarit libra. Ndoshta kjo duket si një risi por shqiptarët kanë një traditë të kahershme të dhuruarit libra, këtë e vërteton më së miri kjo letër falenderuese zbuluar nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave.

Më 6 qershor 1926, Shoqëria Sportive “Triumfi” e Gjirokastrës falenderon Mit’hat Frashërin për një sasi librash, të cilët ai i dhuroi Shoqërisë.