E thotë shkenca! Sa filxhanë kafe në ditë janë mirë për shëndetin tuaj

60

Sasia e duhur e kafesë ndihmon zemrën tuaj.

Një grup shkencëtarësh nga Gjermania kanë zbuluar se kafeina bën që qelizat në enët tona të gjakut të reagojnë në një mënyrë të caktuar. Përmirëson mënyrën e funksionimit të këtyre qelizave dhe i bën ato të performojnë si më të reja. Studiuesit besojnë se sasia optimale e kafesë që na duhet për ta mbajtur zemrën më të re për më gjatë është 4 filxhanë në ditë.

Konsumatorët e kafesë jetojnë më gjatë.

Gjatë viteve, studiuesit kanë vërejtur se konsumuesit e rregullt të kafesë kanë më pak të ngjarë të preken nga kushte të ndryshme shëndetësore. Lista përfshin sëmundjet e zemrës, goditjet në tru, lëndimet, sëmundjet e frymëmarrjes, infeksionet dhe diabetin.

Një studim masiv i 400,000 njerëzve në SHBA. zbuloi se njerëzit që pinë kafe çdo ditë kishin më pak të ngjarë të vdisnin nga ndonjë shkak sesa njerëzit që ndërpresin kafeinën.

Njerëzit që pinë rregullisht shumë kafe mund të pësojnë disa ndërlikime shëndetësore. Pirja e më shumë se 6 filxhanëve ekspres çdo ditë mund të rrisë rrezikun e sëmundjes së zemrës deri në 22%, sipas një studimi.