Histori suksesi! Njihuni me Tinën, si arriti të punësohej në zyrat e Facebook dhe disa këshilla për vajzat e gratë!

126

Shpesh herë, ju tregojmë për historitë e suksesit të shqiptarëve nga jashtë vendit. Historia sot është për Florentina Ferati me origjinë nga Ferizaj i Kosovës, e cila pas një pune të gjatë dhe me shkollimin e duhur arriti të punësohej në kompaninë gjigante teknologjike si Facebook. Për suksesin e saj lexuam në faqen zyrtare të Lutheran University Texas, ku shkruhej: Jeto që të inspirosh; Tina Ferati.

Florentina është pjesë e Facebook dhe fusha me të cilën do merret është kriminologjia dhe hetimi në platformën Online.. Gjithashtu është konsulente për praktikat e teknologjisë së mjekësisë ligjore të PwC-së, por Ferati punon edhe në një sërë projektesh për hetimet kibernetike, mjekësia ligjore kompjuterike, deri tek analiza e të dhënave, me qëllimin që të përdoren si dëshmi në një çështje të ndryshme civile ose penale.

Ja çfarë thotë Florentina: “Roli im në këtë projekt ishte të çoja ekipin në të gjithë analizën digjitale mjeko-ligjore dhe të japë përditësime të përditshme për klientin për të raportuar gjetjet. Ekipi ynë përfundoi duke gjetur kompjuterët e komprometuar në rrjet, programet dhe mjetet e përdorura për të kryer sulmin, dhe ishte në gjendje të gjejë të dhënat e vjedhura në një faqe për ndarjen e skedarëve” .

Si një grua në një fushë shkencash kompjuterike ku dominojnë meshkujt, Tina thotë se është shumë e rëndësishme që vajzat dhe gratë të kenë më shumë interes, të inkurajohen e të bëjnë karrierë në teknologji.

“Sistemet e informacionit dhe shkencat kompjuterike janë fusha tashmë të pranishme në çdo organizatë dhe gati çdo aspekt të jetës sonë. E di se është një fushë e vështirë, por mos harroni se ka shumë dobi. Unë besoj se gratë që diplomohen në IS ose CS, i japin vetes mundësi të panumërta. Besoj se është koha që gratë të ndjekin pasionin e tyre me dinjitet. Perspektivat e punës janë të jashtëzakonshme dhe njerëzit me të vërtetë mund të bëjnë një ndryshim për botën. Nuk ka rëndësi nëse doni të bëheni programues softuerik, ekspert i sigurisë, një analist kompjuteri, një administrator sistemi, një studiues ose një mësues në fushën IS / CS. Të gjitha këto janë mundësi të arta dhe vërtet që sjellin ndryshim për botën”.