Ja vetitë kuruese të Aloe Verës

75

Aloe Vera,e cila përdorej për produktet e bukurisë edhe nga Kleopatra ka edhe disa veti kuruese.

Disa prej tyre janë:

1-Shëron djegiet

Bima e Aloe Verës është përdorur për një kohë të gjatë me këtë efekt. Tek djegiet Aloe vera ndihmon në reduktimin e inflamacionit si dhe ka aftësinë të rigjenerojë lëkurën.

2-Ndihmon në shërimin nga pickimet e insekteve

Kur ndodh pickimi nga një insekt, bima e Aloe Verës i jep një efekt mpirës dhe ftohës. Përmes këtij efekti çlirohemi nga dhimbje dhe gjithashtu redukton inflamacionin.

3-Për aknet

Xheli që ka Aloe Vera ka vetinë të riparojë qelizat e lëkurës si dhe veti antibakteriale. Një fakt i tillë ndikon në mënyrë efektive për trajtimin e akneve.