Kanionet e Osumit, destinacioni perfekt i atyre që dashurojnë aventurën

2

Kanionet e Osumit në Berat janë kthyer vitet e fundit në destinacionin më të kërkuar për aventurierët e sporteve të “adrenalinës”.

Kanionet e Osumit janë destinacioni perfekt i atyre që dashurojnë aventurën me peizazhe magjepsëse të natyrës përreth.

Pamjet që të ofrojnë kanionet e Osumit janë mahnitëse, gjithë lartësi, kontraste për sa i përket dritës, bimësi e larmishme, një atraksion i vërtetë për turistët vendas dhe të huaj.

Në një distancë prej 13 kilometrash dhe rrethuar me shkëmbinj prej 100 metrash, praktikuesit e rafting kalojnë shumë ujëvara si dhe një sërë operash arti natyral të krijuara nga erozioni, të pagëzuara me emra si “syri”, “porta e djallit”, “krokodili” apo “katedralja”.

/ata.gov.al