Kompania me hartën 3D zbulon fosilin e Megalodon poshtë rrënojave të Titanic

0

Ndër pesë krijesat më të mëdha që kanë jetuar ndonjëherë, dhe deri tani krijesa më e madhe që ka notuar ndonjëherë, ishte peshkaqeni Megalodon. Ai jetoi rreth 28 deri në 1.5 milion vjet më parë, në epokën kenozoike. Konsiderohet si një nga mishngrënësit më të mëdhenj dhe më të fortë në historinë e vertebrorëve. Ai arrinte një gjatësi prej 18-20 metra dhe një peshë prej 30 deri në 100 ton.

Megalodoni “përfaqësohet” në fosile kryesisht nga dhëmbët dhe shtylla kurrizore. Ashtu si me të gjithë peshkaqenët e tjer, skeleti i dhëmbëve të mëdhenj përbëhet nga kërc, jo nga kocka. Kjo rezulton në fosile kryesisht të ruajtura dobët. Tani, një gjetje me rëndësi të madhe ndodhi në vendin më të papritur, në rrënojat e Titanikut!

Në veçanti, një gjerdan “i bërë nga dhëmbi i një peshkaqeni Megalodon” është zbuluar në rrënojat e Titanikut. Artefakti spektakolar u pa në pamjet e marra verën e kaluar nga Magellan Ltd. Pamjet janë realizuar gjatë tentativave për marrjen e skanimeve të para dixhitale të rrënojave , të cilat e tregojnë atë në detaje, pothuajse sikur të ishte nxjerrë nga uji.

Objekte të tjera që rrethojnë gjerdanin nuk janë identifikuar, megjithëse duket se është pranë një koleksioni rruazash të vogla në formë unaze.

/lajmifundit.al