Lindita Camaj, akademikja shqiptare që po ngjit shkallët e suksesit në SHBA

14

Akademikja shqiptare, Lindita Camaj, është emëruar “Director of Graduate Studies” pranë Fakultetit të Shkencave të Komunikimit në Universitetin e Houston-it.

Ajo njëkohësisht është lektore në të njëjtin Faktultet. Camaj përfundoi me sukses doktoraturën në Indiana University dhe zhvillon hulumtime në fushën e lirisë së shtypit.

Më shumë rreth Camaj-t.

Lindita Camaj është asistent profesor në Shkollën e Komunikimit “Jack J. Valenti”, në Universitetin e Hjustonit. Interesat e fushës së saj të studimit përfshijnë rolin e mediave gjatë fushatave elektorale, efektet e përcaktimit të axhendës, legjislacionin e Lirisë së Informacionit (FOIa) dhe marrëdhëniet shtet-shtyp në Evropën Lindore.

Si një studiuese me shumë metoda e bazuar në rendin e ditës për ndërtimin e axhendës, hulumtimi i saj eksploron faktorë individualë dhe shoqërorë që përcaktojnë ndikimin e mediave masive në mënyrën se si ne e perceptojmë dhe përfshihemi me botën politike.

Puna e saj studimore është vlerësuar nga Shoqata për Edukim në Gazetari dhe Komunikim Masiv (AEJMC) dhe është botuar në revista të shumta me ndikim të lartë në kryqëzimin e mediave masive, teknologjisë, politikës, studimit ndërkombëtar dhe gazetarisë.

Para se të hynte në akademi, ajo ka punuar si gazetare profesioniste në Ballkan, duke mbuluar punët publike dhe zgjedhjet për median lokale dhe ndërkombëtare.