Macja më e vjetër në botë futet në “Guiness”, nuk do e besoni dot sa vjeç është

42

Flossie është kurorëzuar si macja më e vjetër e gjallë në botë sipas Rekordeve Botërore të Guinness- it. Nuk zgjat shumë festa! Ghana “kockë e fortë” për Portugalinë, barazon shpejt shifrat. Ajo është në moshën pothuajse 27-vjeçare, që është ekuivalenti i një maceje me të qenit 120 vjeç një njeri. Edhe pse ajo është me shikim të dobët dhe e shurdhër, macja britanike raportohet se është në gjendje të mirë shëndetësore. “E dija që në fillim se Flossie ishte një mace e veçantë, por nuk e imagjinoja se do ta ndaja shtëpinë time me një mbajtës rekordi botëror”, tha pronarja Vicki Green, e cila e adoptoi atë. “Ajo është kaq e dashur dhe lozonjare, veçanërisht e ëmbël kur kujton sa vjeç është. Jam jashtëzakonisht krenare me një mace kaq të mrekullueshme”, shtoi ajo. Flossie ka qenë në disa shtëpi që kur jetonte si një kotele endacake pranë spitalit Merseyside në Liverpool në Anglinë veriperëndimore, në muajt e parë të jetës së saj në 1995. Ajo u birësua nga një punëtor në spital, me të cilin jetoi për 10 vjet përpara se pronari i saj të vdiste. Flossie u mor nga motra e pronarit të saj të ndjerë. Pas 14 vitesh, pronari i saj i dytë vdiq. Ajo ishte më pas me djalin e pronarit të saj të dytë për tre vjet, përpara se t’u besohej vullnetarëve në Cats Protection.

lexo.al