Me faturën e çmendur 160 mijë euro, çfarë e bënë të veçantë “biftekun e artë” të Nusret

2

Lajmi për faturën e tepruar prej 160,000 eurosh të paguar nga klientët e një restoranti mishngr ënës në Emiratet Arabe, i cili i përket zinxhirit Nur-Set, në pronësi të ka sapit turk Nusret Gökçe, i ashtuquajturi “Salt bae”, u bë një nga temat që dominoi rrjetet sociale dhe nxori në pah kuriozitetin e tij se çfarë është në fund të fundit ky biftek i artë.

Ai vetë, duke iu përgjigjur valës së publikimeve dhe mesazheve, ka postuar faturën e kontestuar në llogarinë e tij personale në Instagram, me shënimin “Cilësia nuk është kur rë e shtrenjtë”.

Fatura prej 160.000 euro ishte për një vakt për 14 persona. Përveç dy biftekëve (të artë) otomanë (që u kushtuan 2400 euro) ata porositën edhe disa nga verërat më të shtrenjta në botë, përkatësisht një Château Margaux, 2 Petrus të vitit 2009 dhe 5 shishe të tjera Petrus.

Dhe pas gjithë këtyre pikave mund të jeni të interesuar të dini, në fund të fundit, pse dy biftekët janë kaq të shtrenjta, nëse ia vlejnë çmimin, nëse gjethet e ngrënshme i shtojnë diçka shijes, përtej kotësisë vezulluese dhe nëse me të vërtetë veshja e ushqimet me ar mund të konsiderohen si gjetje osmane ose nëse ari i ngrënshëm u shfaq në kuzhinat e fisnikërisë para ardhjes së osmanëve.

lajme.al