Njihuni me pasaportat me te fuqishme në botë për vitin 2022

41

Për vitin 2022, pasaportat e Japonisë dhe Singaporit kryesojnë renditjen si më të fuqishmet në botë. Ato lejojnë mbajtësit e tyre të vizitojnë 192 destinacione pa viza.

Nga 33 pasaportat më të forta në botë, 26 janë evropiane, duke përfshirë 24 që i përkasin zonës Shengen. Ndërkohë që Shqipëria është pjesë e zonës Shengen dhe me pasaportën e vendit tonë mund të kesh akses me afat të caktuar në 24 shtete të BE-së.

Pasaportat më të forta në botë në vitin 2022:

Japonia dhe Singapori (qasja në 192 vende pa viza)

Gjermania dhe Koreja e Jugut (190)

Finlanda, Italia, Luksemburgu dhe Spanja (189)

Austria, Danimarka, Franca, Holanda dhe Suedia (188)

Irlanda dhe Portugalia (187)

Belgjika, Zelanda e Re, Norvegjia, Zvicra, MB dhe SHBA (186)

Australia, Kanadaja, Republika Çeke, Greqia dhe Malta (185)

Hungaria dhe Polonia (183)

Lituania dhe Sllovakia (182)

Estonia, Letonia dhe Sllovenia (181)