Po zhvillohet “Korça Short Film Fest”, 40 filma shqiptarë dhe të huaj në konkurrim

194

Festivali ndërkombëtar i filmit të shkurtër “First Step Film Festival”, që çdo vit është zhvilluar në Tiranë, me ndryshimet e tij po zhvillohet në qytetin e Korçës.

Çdo ditë në Teatrin e Korçës dhe në Pazarin i Vjetër, për publikun do të shfaqen filma të huaj, por dhe prodhime të autorëve shqiptarë.

Festivali këtë vit vjen me emër tjetër “Korça Short Film Fest”, nuk do jetë edicioni i parë, por vazhdimi i festivalit “ First Step Film Festival”, që ka nisur në vitin 2010.

Këtë vit janë në konkurrim 40 filma nga 700 që kanë aplikuar. 21 filma garojnë në garën e filmit studentor dhe 19 në garën e filmave ndërkombëtar. Ndërkohë të gjithë filmat shqiptarë dhe shqipfolës do të garojnë dhe në garën kombëtare,sipas kategorive të filmave dhe fushave të studimeve si Filmi artistik më i mirë; Filmi Dokumentar më i mirë; Filmi më i mirë i Animuar; Regjia më e mirë; Skenari më i mirë etj.

Festivali “Korça Short Film Fest” i cili ka nisur më datë 17 korrik do vazhdojë për publikun artdashës korçarë deri më 21 korrik në Pazarin e Vjetër të qytetit.

Burimi: ATSH