Shqiptari që kandidon në Suedi për Parlamentin Europian

0
36

Adnan Dibrani, lindur në Mitrovicë dhe që ka shkuar si refugjat në Suedi në vitin 1992 kandidon për deputet në Parlamentin Europian. Ai është anëtar i parlamentit suedez për Socialdemokratët. Dibrani u zgjodh në parlamentin suedez në vitin 2014 ku përfaqëson zonën elektorale të Hallandit.

Dibrani është një ekonomist i trajnuar dhe ka punuar si punonjës banke. Në politikë, ai është angazhuar në çështje që lidhen me biznesin e vogël, sigurinë e pacientit, LSS dhe sistemin e taksave.

Gjatë vitit 2010-2014, Adnan Dibrani ishte përgjegjës për pyetjet rreth CSN dhe shëndetit të studentëve për Socialdemokratët. Ai është anëtar i bordit të Inspektimit të CSN dhe bordit të Inspektimit të Zyrës Suedeze të Auditimit Kombëtar.

Pas këtij rrugëtimi, Dibrani është një nga kandidatët e Socialdemokratëve për Parlamentin Europian në zgjedhjet e vitit 2019.