A keni dëgjuar për tulipanin shqiptar?

26

A keni dëgjuar për tulipanin shqiptar?

Tulipa albanica është një lloj tulipani endemik që rritet vetëm në Republikën e Shqipërisë, në verilindje të vendit.

Tulipani shqiptar ngjan me tulipanin e Sardenjës, Tulipa scardica dhe me Tulipa schrenkii, por dallon nga to pasi ka gjethe me valëzim si dhe është i ndryshëm nga ana gjenetike.

Pasuri unike që duhet mbrojtur. Fotot nga tulipanët në Kukës, ku insitucionet e këtij qyteti kanë vendosur ta marrin në mbrojtje