“Bylis Polifonia” 2018, Festivali për ruajtjen e vlerave dhe traditave

169

Është hapur edicioni i tetë i Festivalit Ndërkombëtar të Polifonisë, një festival unik në llojin e vet, i njohur për promovimin e vlerave të polifonisë shqiptare.

Festivali është organizuar nga Bashkia Mallakastër dhe shoqata Polifonia shqiptare në kuadër  të vitit të Skëndërbeut.

Në këtë festival morën pjesë rreth 30 grupe folklorike, ku krahas grupeve më të mira folklorike të vendit kanë demonstruar traditat edhe grupe nga Ballkani dhe Evropa.

Festivali i tetë Ndërkombëtar “Bylis Polifonia” solli për të gjithë të pranishmit në qytetit antik te Bylisit performanca të grupeve të ndryshme si grupi polifonik i Mallakstrës, i Rrajcës, ura Vajgurore , Bijtë e Tepelenës por nuk munguar edhe grupe nga Maqedonia, Suareka, Janina etj të cilat u ndoqën më interes të madh nga të gjithë të ftuarit.