Cilat janë ndryshimet midis iPhone të ri 13 dhe iPhone 12?

16

Nga dizajni tek tiparet teknike deri tek çmimet, një përmbledhje e gjithçkaje që ndryshon nga gjenerata e vitit 2020 dhe ajo e sapo paraqitur nga marka kaliforniane.

Cilat janë ndryshimet midis iPhone të ri 13 dhe iPhone 12 të zyrtarizuar vitin e kaluar? Ndërsa në shikim të parë ato mund të duken mjaft të ngjashme, ka disa ndryshime të vogla të projektimit dhe përmirësime të konsiderueshme të harduerit, kjo është gjithçka që ndryshon në modelet standarde dhe Pro.

Dallimi më i madh në dizajn është në nivel, i cili, siç pritej, zvogëlohet me 20% dhe në aranzhimin e dy kamerave të pasme e cila tani është diagonalisht në vend të asaj vertikale krahasuar me vitin 2020. Modelet e reja janë gjithashtu pak më të rënda, ndoshta për shkak të një baterie të përmirësuar. Ngjyrat tani janë pesë: të kuqe, argjend, të zezë, blu dhe risi të trëndafilit.

Në nivelin e fletës së të dhënave, risia kryesore është në çipin A15 Bionic, i shoqëruar me shkurtime të dyfishta të kujtesës me nga minimumi 64 gb në 128 gb dhe maksimumi nga 256 gb në 512 gb. Ato nuk ndryshojnë rezolucionet dhe madhësitë e ekranit megjithatë me 28% më të ndritshme. Sensori me kënd të gjerë 12 megapiksel është 47% më i ndritshëm dhe stabilizimi optik u prezantua që vitin e kaluar ishte prerogativë e Pro. Bateritë zgjasin 1.5 orë më shumë për Mini dhe 2.5 orë më shumë për standardin dhe sistemi operativ në bord është iOs 15 Me

Së fundi, çmimet fillestare mbeten të njëjta, pra 839 euro për Mini dhe 939 euro për standardin.

Modelet Pro gjithashtu përfitojnë nga një ekran më i ndritshëm dhe një nivel i reduktuar 20% me shtimin e risisë së teknologjisë ProMotion që rregullon në mënyrë dinamike shkallën e rifreskimit në lidhje me përmbajtjen nga 10 Hz (për shembull kur lexoni) në 120 Hz (kur luani ) e cila në mënyrë efektive dyfishon kufirin e mëparshëm 60 Hz gjithashtu. Vlen të përmendet se çipi A15 Bionic shoqërohet me një procesor 5-bërthamor në vend të 4-bërthamëve të modeleve standarde. Sa i përket kujtimeve, ai gjithmonë fillon nga 128 gb, por hapësira maksimale e ruajtjes ngjitet deri në 1 tb me modelet e reja.

Fotografikisht, sensori kryesor është më efikas në kushtet e ndriçimit të ulët të ambientit, ndërsa sensori me kënd ultra të gjerë ka një hapje më të madhe f / 1.8 (nga f / 2.4) dhe telefoto 77 mm shkon deri në një. Zmadhim optik 3x nga i mëparshmi 2.5x. Modaliteti i natës tani është shtrirë në të tre optikat dhe ka stabilizim të sensorit edhe në iPhone 13 Pro, ndërsa vitin e kaluar ishte vetëm në 12 Pro Max. Bateritë zgjasin 1.5 orë më shumë se në vitin 2020 për Pro dhe 2.5 orë më shumë për Pro Max.

Përsëri, çmimet fillojnë nga i njëjti nivel si vitin e kaluar, pra 1189 euro për iPhone 13 Pro dhe 1289 euro për iPhone Pro Max. (Wired)