Gjetje arkeologjike në Dushkarak të Selenicës, varri antik zbulohet gjatë punimit të tokës

7

Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Materiale, DRTK Vlorë dhe Drejtoria e Shërbimit Arkeologjik (IKTK) realizuan gërmimin arkeologjik të shpëtimit të një varri antik në Dushkarak, të Bashkisë Selenicë.

Varri antik i zbuluar në prill të këtij viti, ka arkitekturë të thjeshtë dhe brenda tij u gjetën eshtrat e një individi. Inventari i zbulimit përbëhej nga objekte qeramike të fragmentuara si dhe objekte metalike, ku vlen të veçohet prania e një maje heshte.

Nga vlerësimet paraprake varri mendohet se daton në shek. IV-III p.Kr. Objektet do të trajtohen nga specialistët e konservimit pranë Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore.

Sipas DRTK Vlorë, zbulimi u realizua në ullishten e Fetah Derraj, në Dushkarak, ndërsa ai punonte tokën.  Gjatë punimit të tokës freza e traktorit kishte nxjerrë një varr, brenda të cilit kishte dalë një amforë që iu dorëzua specialistëve të DRTK Vlorë.

/ata.gov.al