Këshilla/ Si të përmirësoni shëndetin mendor

20

Hapi i parë në përmirësimin e shëndetit mendor është të filloni të provoni aktiviteteve të reja derisa të kuptoni se cili prej tyre ju jep rezultatin më të mirë.

Mbani shënime pas secilit aktivitet që kryeni. Në këtë mënyrë do të kuptoni se cili prej aktiviteteve ju ndihmoi të jeni më të qetë. Cili ju dha më shuimë energji? Cili iu ndihmoi që të përballoni më mirë stresin?

Kushtojini vëmendje asaj që ju nevojitet në periudha të ndryshme. Në një ditë të ngarkuar dhe me shumë takime dhe nje ekspres mund tju relaksojë.

Në çdo kohë që ndiheni më mirë, por të paktën tre ditë në javë,sugjerohet që të shtoni disa aktivitete fizike si ecja , çiklizmi ose joga.

Gjithashtu fikja e telefonit dhe largimi nga njoftimet e punës, pasi keni arritur në shtëpi, mund të ndikojë pozitivisht në shëndetin tuaj mendor.