Kroçera “Nautica” me 527 turistë amerikanë në portin e Durrësit

7

Kroçera “Nautica” me 527 turistë amerikanë është ankoruar mëngjesin e sotëm në portin e Durrësit.

Gjatë ditës turistët do të vizitojnë qendrat muzeale, arkeologjike dhe historike në qytetet e Durrësit, Tiranës dhe Krujës.

Nga Qendra e Informacionit në Autoritetin Portual, mësohet se kroçera ka lundruar gjatë natës së kaluar nga Porti i Sirios (Greqi) drejt Durrësit.

Anija turistike po kryen një tur lundrimi në 9 porte të Adriatikut dhe Jonit, kryesisht në Itali, si dhe në tre porte të Greqisë, Kroacisë dhe Shqipërisë.

Nga Qendra e Informacionit, mësohet gjithashtu se anija me gjatësi 180 metra dhe flamur të ishujve Marshall u akostua në kalatën 5 sot në orën 07:30 dhe se në mbrëmje do të lundrojë drejt Dubrovnikut, Kroaci.

Autoriteti Portual Durrës thotë se ka marrë të gjitha masat për pritjen e anijes dhe sigurinë e turistëve në territorin portual.