Kurrë nuk është vonë/ 98 vjeçari merr diplomën e dytë brenda pak vitesh

45

Giuseppe Paternòs, i lindur në vitin 1923,u bë i famshëm dy vjet më parë pasi u diplomua për Histori dhe Filozofi në moshën 96-vjeçare me një mesatare 29.80 .

Tashmë pas dy vitesh të tjera studimesh, ai mori u diplomua në master në Studime Filozofike nga Universiteti i Palermos.

Ai u diplomua me rezultate të larta. I lindur dhe rritur në një familje të varfër në Siçili, pavarësisht dashurisë për librin dhe mësimin, si i ri që i duhej të punonte nuk mundi të shkonte në universitet.

Fillimisht një lajmëtar, pastaj një punonjës i Hekurudhave, në moshën 30-vjeçare Giuseppe arriti të marrë diplomën e tij si topograf. Në vitin 1984 doli në pension, por nuk pushoi së lexuari.