Lajmi i mirë/ Zbulohet ilaçi që vret qelizat e kancerit

72

Shkencëtarët kanë zhvilluar një bar të ashtuquajtur ‘Kali i Trojës’ që truket dhe vret qelizat e kancerit.

Qasja e re përfshin lidhjen e një trajtimi të kimioterapisë me yndyrën, të cilat tumoret përdorin si lëndë djegëse për t’u rritur.Yndyra merret nga qelizat malinje me terapinë e vrasjes së kancerit në tërheqje. Pasi brenda një tumori, ky ilaç bëhet aktiv dhe shkatërron qelizat kanceroze.

Hulumtuesit testuan qasjen duke përdorur paclitaxelin e barit me ilaçe.Ky bar ”eliminoi krejtësisht” kancerin e eshtrave, pankreasit dhe zorrës së trashë në minj. Ilaçi i quajtur ‘Kali i Trojes’ është bar që sulmon qelizat tumoralë nga brenda duke ofruar shpresë për pacientët që kanë pak opsione të mbetura.