Mercedes Benz sjell fuoristradën e re, që transformohet në një “shtëpi funksionale”

69

Një makinë fuoristradë mund të duket si një mënyrë e shkëlqyeshme për të shpëtuar nga rrugët e zhurmshme të qytetit, drejt sfidave të reja, por në të mund të jetë goxha e pakëndshme për të fjetur. Kjo është arsyeja pse Mercedes-Benz ka zbuluar “Weekend”, një furgon kamperi pop-up kamion klasik ku mund të flenë katër persona.

Fundjava bazohet në Metris van me madhësi të mesme të Mercedes-it, që ka të bëjë me gjatësinë e një minivani. Në Fundjavë, vendet e pasme mund të palosen për të fjetur dy njerëz, ndërsa dy të tjerë mund të shtrihen në një zonë me tendë, e cila shtrihet nga çatia. Dhoma e gjumit e vogël e çatisë është e pajisur me një dyshek shkumë dhe porte USB për dritat e energjisë dhe karikimin elektronik. Furgoni gjithashtu ka një bateri të veçantë për dritat e energjisë dhe pajisjet.

Kur ngrihen në pozicionin e tyre të ulëses, vendet e pasme mund të lëvizin mbrapa dhe me radhë në shina për të krijuar më shumë hapësirë ​​pasagjerësh ose dhomë ngarkesash. Ndërkohë, sediljet e përparme mund të rrotullohen 180 gradë për t’u përballur me pjesën e pasme, duke krijuar një hapësirë ​​bisede kur furgoni është i parkuar.