“Në vendin e bunkerëve”, media e njohur gjermane: Vizitoni Shqipërinë e suvenireve!

186

Media gjermane i kanë kushtuar një hapësirë ndërtimit të bunkerëve në Shqipëri, të cilat siç shkruan ajo, janë kthyer tashmë si një nga “suveniret”, të cilat vizitohem dhe preferohen shumë nga të huajt.

“Përshëndetje nga vendi i bunkerëve, Shqipëria”, kështu e cilëson idenë qendrore media pretigjioze gjermne.

Mbi 170,000 bunkerë u ndërtuan nga diktatori Enver Hoxha në Shqipëri, ndërsa edhe pse një pjesë e tyre janë shkatërruar, për fat të keq një pjesë e tyre ende vijojnë të serviren si vendet për atraksione turistike. Ndërtimi i tyre kishte për qellim krijimin e sigurisë dhe mbrojtjen nga armiqtë.

Sot, ka disa ide për të përdorur bunkerët e zbrazët që mbulojnë të gjithë vendin. Studentët kanë zhvilluar koncepte për hotele të vogla ose kioska, por kurrë nuk u aplikuan me të vërtetë, shkruan “Welt.de”.

Bunkerët në fakt nga shumë shqiptarë, të cilët kanë qenë të torturuarit e kohës nuk kanë asnjë kujtim të bukur, por madje i kundërshtojnë me forcë.