Njihuni me 20 linjat ajrore më të sigurta në botë

86

Qantas  sapo është vlerësuar linja ajrore më e sigurt në botë për vitin e shtatë radhazi.

Renditja e sigurisë u krijua nga “AirlineRatings.com”, një faqe interneti e sigurisë ajrore dhe e rishikimit të produkteve, e cila monitoron 405 linja ajrore në të gjithë botën dhe prodhon një listë vjetore të atyre që konsiderohen më të sigurtat.

Cilat janë linjat ajrore më të sigurta në botë për vitin 2019?

Qantas mbajti titullin e linjës ajrore më të sigurt në botë nga 2014 deri në 2017. Në vitin 2018, AirlineRatings nuk mund të gjente ndonjë “fitues” të qartë, kështu që akordoi akordimin e përbashkët për 20 linjat ajrore më të mira, duke i renditur në mënyrë alfabetike.

Por këtë vit, Qantas është rikthyer në krye.

Renditja merr në konsideratë faktorët përfshirë auditimet nga organet e aviacionit dhe qeveritë, regjistrimet e incidenteve dhe aksidenteve serioze, moshën e flotës, pozicionin financiar, trainimin pilot dhe kulturën.

Siguri me kosto të ulët

Uebfaqja gjithashtu ka prodhuar një listë të linjave ajrore më të sigurta në botë, megjithëse këto renditen në mënyrë të barabartë, dhe kështu renditen në mënyrë alfabetike. Ata janë: Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, Jetblue, Volaris, Vueling, Westjet dhe Wizz Air.

Linjat ajrore më të sigurta në botë

1: Qantas

2: Air New Zealand

3: EVA Air

4: Etihad Airways

5: Qatar Airways

6: Singapore Airlines

7: Emirates

8: Alaska Airlines

9: Cathay Pacific

10: Virgin Australia

11: Hawaiian Airlines

12: Virgin Atlantic

13: TAP Air Portugal

14: SAS

15: Royal Jordanian

16: Swiss

17: Finnair

18: Lufthansa

19: Aer Lingus

20: KLM