Shpikja e studentit, realizon makinën e parë me energji diellore vetëm nga plehra të gjetura rrugëve

66

Një 24-vjeçar e ka bërë ëndrrën e tij realitet në Freetown, Sierra Leone. Emmanuel Alieu Mansaray, një student në universitet, doli me idenë e ndërtimit të një makine me energji diellore të bërë nga plehra dhe mbetje që ai mori gjatë rrugës. Projekti i mori atij tre vjet punë të vështirë, por makina tani është duke funksionuar.

Mansaray rregullisht e drejton atë rreth qytetit dhe mund të arrijë shpejtësi prej 15 km në orë. ‘Makina e Imagjinatës’ është projektuar duke përdorur ngjyrat nënshkruese të vendit të gjelbër, të bardhë dhe blu dhe vendasit e përshkruajnë atë si “mahnitëse”.