VIDEO/ A e dini se kur dhe ku është vendosur semafori i parë në botë?

691

Vendosja e semaforëve ka shpëtuar miliona jetë, ka shmangur miliona aksidente si dhe stabilizon trafikun dhe qarkullimin e automjeteve. Nëse para 151 vjetesh kjo as që mendohej, sot do ishte e pamundur.

Por kur u vendos semafori i parë? Ku u vendos për herë të parë?

Një dokumentar i publikuar nga BBC, tregon se semafori i parë është instaluar në Londër para 150 vitesh.

Por, me gjithë historinë e gjatë të semaforëve, periudha e shpërndarjes së tyre masivisht nuk ndodhi deri në vitet 2000.

Përgatiti PO.AL