VIDEO/ Transporti tokësor më i shpejtë sesa ai ajror, ja mjeti që do “thyejë” ligjet

199

Një tren i shpejtësisë së lartë i destinuar për të transportuar pasagjerë në mbi 1.100 kilometra në orë (700mph) u zbulua të martën në Cadiz të Spanjës.

Sipas Hyperloop Transportation Technologies (HTT),  mjeti është ndërtuar për të shkallëzuar vonesat dhe për të transportuar pasagjerët me shpejtësi super të shpejtë përmes tubave magnetikë.

“Sot kemi zbuluar një lloj të ri të mjetit të transportit të ndërtuara me një përqindje të lartë të përbërjes industriale, gjë që e bën Hyperloop ndoshta automjetin më të sigurt të transportit në botë“, tha Rafael Contreras, bashkë-themelues dhe kryetar i kompanisë.

Ahlborn shprehu shpresën se një sistem i plotë hyperloop do të jetë deri në tre vjet. “Në tre vjet, ti dhe unë, mund të marrim një Hyperloop,” tha ai për CNBC. Ahlborn tha se mjeti do të jetë pjesë e “një prej sistemeve më efikase të transportit të bëra ndonjëherë”.

I quajtur “Quintro One”, pod Hyperloop është bërë nga materiali i përbërë i dyfishtë i zgjuar i përbërë, i projektuar për të qenë elastik dhe peshon pesë ton.

Në një gjatësi prej 32 metrash, do të jetë pjesë e një treni më të gjatë që mund të zvogëlojë distancat e vendit në kohë rekord. Një udhëtim nga Los Angeles në Las Vegas mund të zgjasë vetëm 20 minuta.

Sapo të përfundojnë detajet e fundi, treni do të përshtatet midis 28 dhe 40 pasagjerëve dhe do të testohet në një rrugë testimi Hyperloop.

Në vitin 2019, ky mjet do të optimizohet plotësisht dhe do të jetë gati për udhëtarët”, pohoi Bibop Gresta, kryetar dhe bashkë-themelues i HTT.

Teknologjia Hyperloop përdor magnet për të mbajtur në udhë dhe për të shtyrë mjetin përmes tubave të mëdha me shpejtësi më shumë se 700mph. Drejtori i Tesla, Elon Musk thotë se ai erdhi me idenë në vitin 2013.

Miratimi në mbarë botën i transportit Hyperloop pritet të fillojë në “ndoshta pesë deri në 10 vjet”, sipas HTT.