9 këshilla për sukses në sipërmarrjen tuaj

39

Për të pasur sukses në biznes sot, duhet të jeni fleksibël dhe të keni aftësi të mira planifikimi dhe organizimi. Shumë njerëz fillojnë një biznes duke menduar se ata sapo të ndezin kompjuterat e tyre do të fillojnë të bëjnë para por më pas kuptojnë se të bësh para në një biznes është shumë më e vështirë se sa mendonin. Ju mund ta shmangni këtë në sipërmarrjen tuaj duke marrë kohën tuaj dhe duke planifikuar të gjitha hapat e nevojshëm që ju nevojiten për të arritur sukses.

  1. Organizimi – Të jesh i suksesshëm në biznes duhet të jeni i organizuar. Organizimi do të të ndihmojë të përmbushni detyra dhe të jeni në krye të gjërave që duhen bërë. Një mënyrë e mirë organizimi është të krijosh cdo ditë një listë me detyrat që duhen përmbushur. Sapo t’i përmbushni ato detyra, nënvizojini si detyra të përfunduara. Kjo do ju ndihmojë të mos harroni detyrat që janë të nevojshme për biznesin tuaj.
  2. Mbani shënime të hollësishme – Të gjitha bizneset e suksesshme mbajnë shënime të hollësishme. Duke mbajtur shënime të hollësishme, do të dini se ku qëndron biznesi financiarisht dhe cilat sfida të mundshme mund të hasni. Vetëm duke e ditur këtë ju jep kohë për të krijuar strategji për të kapërcyer këto sfida.
  3. Analizoni konkurrencën tuaj – Konkurrenca ushqen rezultatet më të mira. Për të qenë i suksesshëm, nuk duhet të kesh frikë të mësosh nga konkurrentët. Në fund të fundit, ata mund të bëjnë diçka të drejtë që mund të zbatoni në biznesin tuaj për të fituar më shumë para.
  4. Kuptoni rreziqet dhe shpërblimet – Çelësi për të qenë i suksesshëm është marrja e rreziqeve të llogaritura për të ndihmuar biznesin tuaj të rritet. Një pyetje e mirë është “Çilat janë dobësitë në biznesin tuaj?” Nëse mund t’i përgjigjeni kësaj pyetjeje, atëherë e dini se çfarë është më e keqja e mundshme. Kjo njohuri do t’ju lejojë të merrni llojet e rreziqeve të llogaritura që mund të krijojnë shpërblime të jashtëzakonshme.
  5. Jini kreativ – Gjithmonë kërkoni mënyra për të përmirësuar biznesin tuaj dhe për ta bërë atë t’i mbizotërojë konkurrencës. Kuptoni se nuk dini gjithçka dhe jini i i hapur ndaj ideve të reja për biznesin tuaj.
  6. Qëndroni të fokusuar – Thënia e vjetër, “Roma nuk u ndërtua në një ditë”, zbatohet këtu. Vetëm për shkakun se keni nisur një biznes nuk do të thotë që ju do të filloni menjëherë të bëni para. Duhet kohë për të lejuar njerëzit të dinë se kush jeni, ndaj qëndroni të përqendruar në arritjen e qëllimeve tuaja afatshkurtra.
  7. Përgatitu për të bërë sakrificë – Fillimi i një biznesi është punë e vështirë, por pasi të hapësh derën tënde, puna fillon. Në shumë raste, do të duhet të punosh më shumë kohë sesa kur punon për dikë tjetër. Do ju duhet të kaloni më pak kohë më familjen dhe shoqërinë nëse doni të jeni të suksesshëm.
  8. Ofroni shërbim të mirë – Ka shumë biznese të suksesshme që harrojnë se t’ju ofrosh shërbim të mirë klientëve është shumë e rëndësishme. Nëse ju ofroni një shërbim të admirueshëm tek klientët tuaj, ata do jenë të prirur të vijnë sërisht tek ju herën tjetër dhe jo të shkojnë tek konkurenti juaj.
  9. Jini konsistent – Konsistenca është një komponent kyç për të bërë para në biznes. Duhet vazhdimisht të vijoni të bëni atë që është e domosdoshme për të qenë i suksesshëm çdo ditë. Kjo do të krijojë zakone pozitive që do t’ju ndihmojnë të bëni para në afatgjatë.

Burimi: Empowermag.al